- | Извън СБХ
Галерия (13)

Изложба за неслучилото се, предстоящото, настъпващото

Български културен институт в Париж
28 Rue la Boétie

откриване: 12 май 2022, 18:30 – 21:00 часа

Изложбата е отворена от понеделник до петък от 10:00 до 17:00 или по предварителна уговорка. Вход свободен.


+++


Чавдар Гюзелев е човек със силно изразена сензитивност към актуалните политически събития и историческите факти и процеси, чиито последствия преживяваме днес. Изложбата „Предчувствия“ е тревожен разказ, изразен с онази чувствителност на артиста, който умее да улавя неслучилото се, предстоящото, настъпващото. Интуиция за събитията, които идват към нас, към които се движим самите ние. Несъзнателното търсене на човека да улови и формулира случващото се.

Чавдар Гюзелев / от изложбата „Предчувствия“, Български културен институт в Париж


+++

Точната локация на Български културен институт Париж можете да видите 

тук


+++


За автора

Чавдар Гюзелев е роден в София. През 1987 завършва Националната художествена академия, специалност „Илюстрация и оформление на книгата“ при проф. Борислав Стоев и проф. Владислав Паскалев. След дипломирането си в Академията се установява в Италия. Работи като графичен дизайнер, илюстратор и сценограф; има изложби в Парма и Милано. Завръща се в България в средата на 1990-те. Работи и като графичен дизайнер и сценограф. Автор е на над 20 сценографии в различни български театри с режисьори като Теди Москов, Явор Гърдев, Артел Ричи, Бина Харалампиева, Камен Донев, Крис Шарков и др. Неколкократно е номиниран за театралните награди „Икар“ и „Аскеер“, двукратен носител на „Икар“ и на един „Аскеер“. Има множество самостоятелни изложби у нас и в чужбина, както и участия в групови изложби, в т.ч. и в Международното триенале на графиката в София през 2019.

През 2016 защитава докторантура в Нов български университет. Преподавател е по „Графичен дизайн“, департамент „Кино, реклама и шоубизнес“ в същия университет.

Член е на СБХ, секция „Живопис“, от 2018.

 

+++

Можете да прочетете думи от Ясен Гюзелев за Чавдар Гюзелев и изложбата му в галерия „Ракурси“, София, 4 – 20 март 2021. Публикацията е от Бюлетин на СБХ, брой 01 / 2021, 55 с. 
+++


Целия брой можете да разгледате и прочетете тук