- | Извън СБХ
Галерия (4)

Куратор Маркус Граф

За проекта CHECK IN

Куратор Маркус Граф

CHECK IN 1 / Георги Георгиев – Jorrras | 17.05 – 26.05
CHECK IN 2 / Севда Семер | 28.05 – 06.06
CHECK IN 3 / Мартиан Табаков | 08.06 – 16.06
CHECK IN 4 / Калина Димитрова | 18.06 – 27.06

Галерия Collect отваря врати с изложбата Check-In като кураторски експеримент, който надхвърля формата и концепцията на традиционна художествена изложба, реагирайки силно на непрекъснатата промяна на Истанбул.

В главната зала на галерията всеки един художник ще има възможността да се представи индивидуално със самостоятелна изложба в рамките на една седмица. През това време останалите участници в проекта Check-In ще бъдат представени с кратък преглед, докато чакат реда си да изпълнят предстоящите си индивидуални шоута. Освен това след като първата изложба (например на Jorrras) приключи, Калина Димитрова завзема пространството на галерията, а творбите на Jorrras ще останат изложени в раздел Check-Out на изложбата. Този пространствен преход продължава така до края на цялото шоу. Силен поток от художници и произведения на изкуството характеризират Check-In, като тяхно минало, настояще и бъдеще, смесвайки се чрез сливането на различни вернисажи и финисажи.

Изложбата Check-In не само запознава галерия Collect с местната художествена сцена, представяйки своите артисти, но също така отразява градския характер на Истанбул, адаптирайки се към динамичната културна тъкан на града.


+++

CHECK IN 2
Севда Семер

Работата на Севда Семер е свързана с текста, историята, разказа, разгръщането на паметта и емоциите и интимната връзка между изкуството и зрителя през времето, което прекарват заедно. В Check-In (2) представя картини и рисунки, които разкриват

начина, по който тялото помни, изграждането на вътрешното „аз“,

за това, как се формира идентичността. В творбите на Семер личните емоции и субективните възприятия на реалността водят до емоционални изражения, в които зрителят може да изгради свои собствени индивидуално реалистични конструкции от фрагментарните композиции на художничката.Изложбата показва и One Perfect Day, обширен и дългосрочен проект, по който художничката за период от една година създава визуален дневник, който пренася мислите и чувствата, които е имала през 2017, представени в привлекателна художествена матрица. Всеки ден тя създава картина, в които непрекъснато открива нови стилове и експериментира със сгъваеми скулптури.


+++

За авторката

Севда Семер е роденa през 1990 в София и завършва Националната гимназия за древни езици и култури. Въпреки че започва като артист, базирайки се на работа с книги, по-късно тя преминава в областта на рисунката и печата, но и в полето на инсталацията и перформънса. За Севда Семер всичко в творчеството ѝ остава в рамките на идеята за книга в най-широк смисъл. След като прекарва две години в Лондон, художничката вече живее и работи в София.


+++Вижте и другите изложби от проекта CHECK IN в галерия Collect в Истанбул тук:


++++++

+++

Адрес

Hacımimi, Karabaş Cd. No:2/3
34425 Beyoğlu/İstanbul
Турция


Точната локация на галерия Collect в Истанбул можете да видите

тук