6 – 18 март 2019
галерия „Арте“

Красотата не подлежи на тематични и времеви ограничения. Тя има разни измерения и дава свобода. Анжело Красини е от онези художници, които винаги намират начин да претворят красотата.

В новите си накити, обединени от мотото „Еротично от рая“, Анжело Красини овеществява своята дефиниция за еротичното. Пластичният размисъл на ювелира намира израз в разнообразни бижута, където еротиката е загатната красота, споделена интимност, открита женственост или притаена чувственост. Еротичното начало художникът свързва с рая – от там според него тръгва животът.

Развивайки темата за любовта, еротиката и привличането, художникът акцентира съпътстващата цивилизацията красота. Интересува се от природата, от наблюдавани и усетени форми, от съкровищата, открити по български и световни земи. В творческия си път той е воден от безпределно любопитство, от откривателски интерес към детайла,

от изумителна наблюдателност и от способността да открива емоционалната мъдрост.

Неговата фантазия е безгранична.Той се вглежда във всеки детайл, вдъхновява се от всяко измерение на живота.

Красини изработва бижута, отличителни с виртуозното овладяване на материала и символна поетичност. В тях формата е изваяна изящно и с мярка. В експозицията всеки накит е персонализирано послание, подчинено на тайнството на еротичното преживяване. Художникът работи със сребро, перли, корал, циркон, органично стъкло. В бижутата вгражда идеята за библейската относителност на времето. Накитите на Анжело Красини не само притежават лекота и изящност, те имат душа. В обектите от изложбата се долавят извивки на женско тяло, флорални детайли от плодоносната част на цвета, увиващи се цветни пъпки – еротични асоциации с привличането и силата на природата.

Върху еротиката като тема художникът ювелир работи през последните 20 години. В навечерието на 8 март решава да я сподели с публиката. Но не е приключил с нея, а продължава да развива идеите си. В този смисъл изложбата в галерия „Арте“ е с отворен финал, а за Анжело Красини еротичното се утвърждава като творческа посока с продължение.

Смислови групи: