Съюзът на българските художници организира пленер по живопис в град Балчик.

Пленерът няма тематична или жанрова насоченост.

+++

Важни дати

Пленерът ще се проведе от 1 до 8 октомври 2024 в творческата база на СБХ в град Балчик – Мелницата. Приемането на участниците е на 1 октомври 2024.

+++

Условия

  • В пленера участват до 8 творци – редовни членове на СБХ.
  • На участниците се осигуряват нощувки (по двама в стая) и изхранване (закуска, обяд и вечеря) по време на пленера, както и материали по избор:
    - 2 броя платна 60/80 см, маслени бои, четки, разредител, лак или
    - 2 броя платна 60/80 см, акрилни бои, четки, разредител, лак или
    - комплект акварелни бои, 5 листа 300 грама хартия, 50/70 см.
  • Транспортните разходи до и от град Балчик са за сметка на участниците.
    Всеки участник предоставя по една творба на фонда на СБХ по избор от организаторите.
    С творбите от пленера ще бъде организирана изложба в изложбено пространство или на ул. „Шипка“ 6 или в галерия-книжарница „София прес“.
  • Кандидатите за участие в пленера изпращат заявление, творческа биография и портфолио във формат jpeg на имейл адрес: info@sbh.bg.
  • Кандидатури се приемат само по електронен път. Крайният срок за получаване на документите е 16 септември 2024. Кандидатури, получени след този срок няма да се разглеждат.
  • Жури, избрано от Изпълнителното бюро на СБХ, избира кандидатите на база на получени документи за кандидатстване, творчески изяви и активност. Решението на журито е окончателно и не подлежи на обсъждане. Избраните участници ще бъдат уведомени по електронната поща или по телефона в срок до 20 септември 2024. Те трябва да потвърдят участието си в пленера до 24 септември 2024. След тази дата мястото на непотвърдил автор се заема от първия в списъка с резерви.
  • Участниците в пленера работят само на определените за това места. Те подписват декларация – съгласие за материална отговорност при нанесени щети.

+++

Телефони за допълнителна информация: 0879 149 562; 0879 313 268 и 0879 313 269.