Кеазим Исинов остави забележително творчество, получило признанието на критиката и любовта на публиката. През 2005, в съперничество с 30 хиляди художници, той печели конкурса „Милениум“ в Нидерландия на тема „1001 причини да обичам Земята“ и е обявен за Художник на хилядолетието. 
Той е роден в плевенското село Садовец, През 1960 завършва Художествената гимназия в София, а през 1968 – живопис в класа на проф. Ненко Балкански в Художествената академия. Представял е творчеството си в повече от 30 самостоятелни изложби в България и над 10 зад граница – Берлин, Токио, Бурса, Виена, Алжир, Шчечин, Лондон.
Наречен е Възторжения пантеист заради възторга му от природата и връзката със земята, владеещи неговото творчество; това и неговото послание към човечеството. „Мисля, че това е мисията ми – да внуша на хората, че от природата по-хубаво няма. И ако продължаваме по същия начин да експлоатираме това, което тя ни дава, няма да стигнем далеч. Трябва да има една хармония, която вече почти е загубена.“

Поклон пред паметта му!