Новини

 • image

  Разговор на Александра Гюзелева с Ивайло Цветков за изложбата му „Проверка на зрението“

  Ивайло Цветков е сред най-активно работещите художници карикатуристи в България, със светкавична реакция на политическите събития у нас и по света, изразена в шаржови портрети и карикатури. Вижте кадри от нея и разговор на Александра Гюзелева с художника по БНТ.

 • image

  reUNIONS OF ARTISTS – TRANSMEDIA PEACE KIT

  Видео от изложбата reUNIONS OF ARTISTS – TRANSMEDIA PEACE KIT
  Съвместното събитие на Съюза на румънските художници / UAP и Съюзът на българските художници в зала „Райко Алексиев“ показва произведения на 26 автори в областите живопис, скулптура, графика, декоративни изкуства, мултимедия. Автор на видеото: Александру Пататич. 

 • image

  Представяне на София комикс експо / 2022

  След две години пауза третата национална изложба на българския комикс „София комикс експо“ се открива на 4 юли 2022 в СБХ, Шипка 6. Петър Станимиров и Ивайло Иванчев говориха за изложбата. 

 • image

  Монография за Ясен Гюзелев

  На 31 март 2022 предаването Култура.БГ на БНТ представи монографията за Ясен Гюзелев. Същата вечер беше и премиерата в галерия Espace PORT A.

 • image

  Небесни образи. Изложба на Надежда Кутева на Шипка 6, София

  От 6 до 30 април 2022 година на Шипка 6, зала 1 B, e представена изложбата на Надежда Кутева под надслов „Небесни образи“. В експозицията са включени 37 творби (живопис, акварели и рисунки), изцяло посветени на християнска тематика.

 • image

  Георги Донов на 60. Изложба в СБХ, Шипка 6

  Георги Донов на 60. Скулптура и рисунки. 10 – 29.09.2021. Изложбата е ретроспекция на 35 години активна творческа работа и представя знакови за автора творби – скулптури от керамика, камък, бронз от различни периоди, донесли му признание на българската и световната художествена сцена. Филм на Светослав Коев.