Новини

 • image

  Паралелни светове. Изложба на секция „Живопис“ / Култура. бг

  Изложба „Паралелни светове“ бе открита в зала 1А на Шипка 6 на Съюза на българските художници (СБХ). Какво казват Слав Недев и Калия Калъчева (членове на журито) в разговор с Александра Гюзелева вижте във видеото...

 • image

  Петър Дочев (1934 – 2005). Живопис / Култура.бг

  Изложба по повод 90-годишнината на Петър Дочев (1934 – 2005) бе открита в зала „Райко Алексиев“ на Съюза на българските художници (СБХ). Идеята за експозицията се зародила лятото на миналата година, когато председателят на СБХ Любен Генов и художниците Станислав Памукчиев и Долорес Дилова пътували за Варна. Какво казват Станислав Памукчиев и Любен Генов в разговор с Александра Гюзелева вижте във видеото.

 • image

  btv: Богатствата на България: Храмове на изкуството (1 част) / Шипка 6

  Създаването на една картина, на едно художествено произведение е духовно преживяване. Следва едно пътуване към храма на изкуството – изложба на „Шипка“ 6 в Съюза на българските художници. Това е най-големият изложбен център в България.

  Филм от поредицата „Богатствата на България: Храмове на изкуството“. Председателят на СБХ Любен Генов представя изложбената дейност и галериите на СБХ.

 • image

  „Истории“ – изложба на Лаура Димитрова и Стефан Алтъков / Култура.бг

  До 24 февруари в Съюза на българските художници може да бъде разгледана изложбата „Истории“ на художниците Лаура Димитрова и Стефан Алтъков. Повече за изложбата може да видите в репортажа на Даниела Лалолова / Култура.бг

 • image

  „100 години. Една ретроспекция“ – изложба с творби на Любен Зидаров / Култура.бг

  В Култура.БГ изкуствоведът Филип Зидаров – син на художника, разказа повече за изложбата „100 години. Една ретроспекция“, събрала плодовете на 80-те години творческо дълголетие на Любен Зидаров. Какво каза той вижте във видеото.

 • image

  Национална скулптурна изложба 2-0-2-3 / Култура.бг

  За изложбата разказват изкуствоведът Христина Бобокова и скулпторите Елена Аначкова и Никола Цветанов. Вижте повече в репортажа на Даниела Лалова.