Новини

 • image

  Две изложби на Станислав Памукчиев. Култура.бг / 2023

  Професор Станислав Памукчиев представя проекта си „Преминаване – траектории във времето“ в две софийски галерии – СБХ - Шипка 6 и галерия „Арте“. Той и кураторът на изложбите проф. Петер Цанев разговарят с Димитър Стоянович в предаването „Култура.БГ“ на БНТ.

 • image

  Елица Баръмова – Барамó в галерия Ракурси. Видео

  Изложбата на Елица Баръмова – Барамó „Най-високата точка – Вертекс“ е представена в столичната галерия „Ракурси“ от 21 март до 14 април 2023. 

 • image

  Документален филм за индустриалеца колекционер Иван Бояджиев

  Документалният филм Impressionen aus Bulgarien / „Импресии от България“, заснет в Хамбург, е разказ от първо лице на колекционера Иван Бояджиев (1888 –1972) за картините на български художници, негови съвременници, в колекцията му. Това е разказ за България, която той, по думите му, пази в сърцето си, за пресъздадената природна красота и сцени от бита в творбите на Борис Денев, Никола Танев, Александър Мутафов, Дечко Узунов, Никола Кожухаров и др.

 • image

  Видеообиколка в изложбата „Колекция „Иван Бояджиев“ – откритието“

  Неизвестната досега художествената сбирка, притежание на наследници на колекционера Иван Бояджиев (1888 –1972), живеещи в Германия, никога не е била позната на публика и специалисти. Видеото предлага бърза обиколка из изложбата „Колекция „Иван Бояджиев“ – откритието“ в реновираната зала 2 в галерията на СБХ – Шипка 6. 

 • image

  Разговор на Александра Гюзелева с Ивайло Цветков за изложбата му „Проверка на зрението“

  Ивайло Цветков е сред най-активно работещите художници карикатуристи в България, със светкавична реакция на политическите събития у нас и по света, изразена в шаржови портрети и карикатури. Вижте кадри от нея и разговор на Александра Гюзелева с художника по БНТ.

 • image

  reUNIONS OF ARTISTS – TRANSMEDIA PEACE KIT

  Видео от изложбата reUNIONS OF ARTISTS – TRANSMEDIA PEACE KIT
  Съвместното събитие на Съюза на румънските художници / UAP и Съюзът на българските художници в зала „Райко Алексиев“ показва произведения на 26 автори в областите живопис, скулптура, графика, декоративни изкуства, мултимедия. Автор на видеото: Александру Пататич.