Галерия (3)

Изложба на секция „Керамика“

Шестото издание на „Фестивал на съвременната керамика”се организира от секция „Керамика” към СБХ и ще се открие в салона на галерия „Райко Алексиев“ на 3 септември 2015 от 18:00 часа.

Това събитие е форум –

среща на художници от различни поколения,

които създават своите творби от керамичен материал, използвайки различни технологии и похвати. Изложбата има за цел продължаване на художествената традиция, утвърждаване на приемствеността, демонстриране на нови    естетически идеи и съзнателното търсене на философската изразност на пластиката и цвета, сътворени от керамичния материал.

„Фестивал на съвременната керамика 2015“ е поредната форма за изява на творци от различни поколения на това толкова древно, трудно, истинско и съзидателно изкуство, носещо топлината  и заряда на човешката ръка и дух и преминало през изпитанието на огъня.

Съпътстващо събитие е  изложбата  на Христо Йонков „Глинени структури“, експонирана в галерия „Средец“ на Министерство на културата, бул. „Стамболийски 17“.


Йоанна Кемилева – секретар на секция Керамика към СБХ

Награди:

  • Награда на СБХ, секция Керамика се присъжда на Иван Кънчев Иванов за творчески иновации
  • Награда на СБХ, секция Керамика, учредена от фирма „Керамит“ получава Димитър Николаев
  • Втора награда на СБХ, секция Керамика,учредена от фирма „Керамит“ получава Михаела Кръстева-Сакаян
  • Присъждат се 3 поощрителни награди: ваучери от фирма „Керамит“ на младите творци: Цветомира Борисова, Велислава Божинова,  Виктория Спасова