- | Извън СБХ
Галерия (6)

От 16 ноември до 10 декември 2017 г. престижната столична галерия „Арт алея” отново е домакин на една от най-популярните и обичани изложби, организирани от секция „Графика и илюстрация” към СБХ.  Инициативата в края на всяка година публиката да се среща с най-доброто в областта на малките графични форми е с 30-годишна история, но в последно време придобива особена популярност и привлича все повече млади  автори. Със своите 57 участници форумът е показателен не само за тенденциите и посоките в графичното изкуство; за многообразието от печатни способи – от класическите (офорт, акватинта, сухата игла, преге, мецотинто, висок печат и литография) до дигитални технологии, но преди всичко е уникална  артистична платформа, събираща  произведения на утвърдени автори с международни признания и графики на дебютанти. Именно изкуството на най-младите е отличителна  черта на тазгодишното издание.

По време на официалното откриване на изложбата ще бъдат обявени и поредните носители на:

  • Наградата за цялостно представяне/плакет, посветен на Стефан Марков + парична награда, осигурена от галерия Финес;
  • Наградата за млад автор/плакет, посветен на Стефан Марков + парична награда, осигурена от СБХ

Непосредствено преди края на изложбата организаторите връчват и награда на медия или журналист с принос за популяризирането на българското графично изкуство.

А К Ц И Я !  Само на 16.11. от 15 до 18 часа

И тази година организаторите се солидаризират с инициативата „Само за фенове”.

В рамките на Петия форум отново ще бъде проведена акция на графични произведения.  Това е възможност всички ценители на графичното изкуство да се сдобият с произведения на любимите си автори на атрактивната цена от 50 лв.  Поради големия предварителен интерес очакваме настоящата акция да подобри рекорда на миналогодишната, когато бяха продадени  над 100 графични произведения. Акцията e ексклузивна и се провежда няколко часа преди откриването на изложбата в четвъртък, 16 ноември 2017 г.