- | София прес
Галерия (3)

Изложба на Павлин Ковачев

Павлин Ковачев е роден на 7 ноември 1951 г. в гр. Плевен. Завършва националното училище за изящни изкуства „Илия Петров” София през 1970 г.

От 1977 г. участва във всички национални и регионални изложби в България. Негови творби са притежание на Националната художствена галерия -  София, окръжните галерии в страната, както и на частни колекции, в страната и в чужбина.Член е на съюза на българските художници от 1991 г.

През 1993 г. продава на търг картини в „Отел Друо” – Париж. Реализира следните  самостоятелни изложби: през 1981г., 2001г., 2011г. и 2014 г. в Плевен. През 2006г. е удостоен с диплом за добро представяне в „Трето биенале на малките форми” – Плевен.

Пейзажите на Павлин Ковачев са овеществени рецепти за излизане от личния вакум, който всеки творец, съзнателно или не, организира, за да има дистанция към обектите си. Желанието на автора, да пресъздаде във видим образ минали епохи и времена и съвременното отношение към това минало, е продиктувано от принадлежността на художника към окръжаващата го действителност и осъзнаването му като част от това цяло. История и съвременност се преплитат в многоцветен разказ за градове, цветове и състояния, който всеки трябва да прочете насаме.