- | СБХ, Шипка 6

Изложба съвременна китайска живопис

Шанхай, разположен на източното крайбрежие, до устието на река Яндзъ, той е естествено пристанище и един от най-големите градове на Китай с население от 24 милиона. Неговото богато историческо наследство и голямо развитие са го формирали като очарователен и динамичен международен метрополис от различни култури.

Шанхай е място, където жизнеността изобилства и предприемачеството процъфтява. Шанхай е място, където съвременният просперитет се смесва перфектно с уважаваните от времето традиции. Шанхай е място, където са се появили легендите на времето и са написани най-романтичните разкази. Чрез постоянни иновации градът крачи към по-добро бъдеще.

Художниците, живеещи в града са силно повлияни от своите дълбоки промени докато са се потопявали в своята история и култура. Те са използвали четките или фотоапаратите си да запишат еволюцията на града и да изразят тяхната дълбока любов към тяхното родно място. Те пътуват през времето, обединявайки минало и бъдеще. Озаглавена „Шанхай в моето сърце”, изложбата показва истинския Шанхай, велик град и хората, живеещи там.

„Шанхай в моето сърце” – изложба китайска живопис и фотография в София е организирана по случай 65-годишнината от установяването на дипломатически отношения между Китай и България. Искрено се надяваме, че тази изложба ще повиши съвместното разбирателство, приятелството и общото развитие на тези две страни.