- | Извън СБХ
Галерия (10)

Пътища на изкуството / Paths of art в Каламата, Гърция

галерия A49, Каламата, Гърция 

Изложбата се организира от електронното списание „Културата на балканите“ (cultureofbalkans.com) и е под патронажа на Община Каламата и Камарата на Месиния.

Пътища на изкуството  / момент от откриването


Идеята за Трансбалканската изложба „Пътища на изкуството“ идва в резултат на необходимостта и желанието на хората от балканските страни да общуват чрез изкуство. Целта е да се акцентира върху равенството между народите, близките им интереси и сближаването чрез изкуството. Изложбата е замислена като развиващ се проект, който в продължение на 20 месеца ще обиколи няколко балкански столици, като представя произведения на съвременни художници и фотографи.

Тръгвайки от Каламата, експозицията ще бъде представена в София, Букурещ, Белград, Сараево, Подгорица, Тирана, Прищина, Скопие и Истанбул.

Последна спирка на изложбата ще бъде в Париж през декември 2024.

По покана на организаторите в изложбата участват българските художници Галя Чунтова, Димитриос Пападакис, Григор Гошев, Калия Калъчева и фотографи Яна Лозева и Владина Цекова.

Трансбалканската изложба Пътища на изкуството бе открита на 4 март в Каламата (pathsofart.eu) при голям интерес, в  присъствието на кмета на Каламата, художници от Каламата, България и Румъния. 


+++

Видео от откриването на изложбата можете да гледате 

тук