- | Извън СБХ
Галерия (4)

Творби на художници, вдъхновени от природата

Изложба на български и австрийски художници от сдружение Kunstraumarcade беше експонирана в Българския културен институт „Дом Витгенщайн“ във Виена. Експозицията е наречена „Природа. Пространство. Градина“ и може да бъде разгледана до 25 февруари. Живописните платна, графики и скулптури в изложбата изследват границите на природата, пречупени през градинското пространство в съвременния свят. 
 
Градинарството може да се разглежда в полето на отдих, или на

самореализацията в един свят, отчужден от природата.

Съзнателното използване на почвата за производство на храна с цел самозадоволяване или култивиране и оформяне на природата. Това са някои от полетата за анализ и творческа интерпретация, в които художниците насочват своите творби.
 
Градината е място на копнеж за чувствено-поетична атмосфера – за духовно и медитативно свободно място, но и социален, политически и екологичен феномен и хранителна среда. В защитеното пространство на градините частното контрастира с публичното, фантазията с реалността, хармонията с хаоса.
 


+++

Участници

Хелга Цмелка, Олга Георгиева, Ута Хайнеке, Георг Лебцелтер, Лариса Леверенц, Олег&Людмила, Елена Панайотова, Дарина Пеева, Виктория Попова, Марта Стаменов, Регина Щиршнайдер, Красимира Щикар, Роберт Свобода и Десислава Унгер

 
+++


Повече за дейността на БКИ „Дом Витгенщайн“ във Виена вижте

тук