Изложба на фотографии от Шанхай

В изложбата са показани 60 фотографии от града Шанхай, които предоставят на българската публика възможността да се потопи в очарованието на този космополитен град и да се запознае с неговите традиции и съвременно звучене. 

„Откакто пристанището на Шанхай е било отворено за международна търговия преди 170 години характерът на града постоянно се е променял, лутайки се между старото и новото, между Ориенталското и Източното. Четирите различни сезона му придават специфично очарование и неповторимост.

Фото изложбата „Очарованието на Шанхай“ събира фотографи ентусиасти, които, през своите обективи улавят сцени, които са типични за града, характерни за съответния сезон, в духа на времето и олицетворяват постиженията на Шанхай в неговата откритост към света и модернизация. Те са свидетелство за шанхайското мото „разнообразие, великолепие, открито съзнание, щедрост и скромност“.

Надяваме се публиката да разбере Шанхай по-добре и да оцени деликатното взаимодействие между светлини и сенки в този колаж от нюанси. Надяваме се, че ще харесате още повече Шанхай, ще го подкрепите и ще се присъедините към нашето старание да го направим един още по-добър град“ – казват организаторите.

Изложбата се организира като съпътстващо събитие на официална делегация на  Шанхайския комитет на Китайската народна политическа консултативна конференция: г-н Дзин Имин - член на Шанхайския комитет на ПКСКН и съветник на общинското правителство на Шанхай; г-н Сун Уеймин, заместник-секретар на Шанхайската асоциация за обществена дипломация; г-жа Чен Ихуа - заместник-директор на отдел в Комитета за дружбас народите зад граница към ШКПКСКН; г-н У Юхуа - член на ШКПКСКН и изпълнителен вицепрезидентна  Shanghai  Zhangjiang High-tech Park Development Co.,Ltd. и г-жа Сун Сяошуан - заместник-председател на Комитета за дружбас народите зад граница към ШКПКСКН и заместник-генерален секретар наАсоциацията за обществена дипломация в Шанхай (АОДШ ).

От българска страна ще присъстват заместник кмета на София г-н д-р Тодор Чобанов и г-н Иво Маринов – директор на общинско предприятие „Туризъм“.