- | СБХ, Шипка 6
Галерия (6)

светло - тъмно - топло - студено

Никола Русев и Тихомир Витков ни правят съпричастни с последните си творчески търсения, представяйки нови живописни платна. И макар двамата художници да имат свой индивидуален, специфичен и неповторим творчески път, събирането им в една изложба не е случайно. Съвместното представяне маркира не само приятелство, но и творческо сътрудничество.

Никола Русев е роден в Плевен, има над 30 самостоятелни изложби в страната и чужбина. Работи в областта на живописта, приложните изкуства и визуалните комуникации. Изкуството му е многолико, вълнуват го теми, съвместяващи различни образи и настроения. В настоящата изложба преобладават живописните платна, в частност натюрморти, пейзажи, фигурални композиции.

Тихомир Витков е автор, който живее и работи в гр. Ловеч, основател и председател на сдружение „Синя зона“, дългогодишен член на СБХ, добре познат в родния му град и с работата му като сценограф. Творчеството му се характеризира с различни тематични търсения, пресъздавайки по свой оригинален начин заобикалящия ни свят.

Боряна Вълчанова