- | СБХ, Шипка 6
Галерия (2)

Изложба на комикси

Между 8 и 18 юни 2016 в галерията на СБХ – „Шипка“ 6, етаж 2, се провежда комикс изложба, представяща седем утвърдени български художници и техните творби по албумите „Над дъгата“. Същите автори са отдавна известни на поколения български читатели с дългогодишната си работа по списание „Дъга“ (1979 – 1992).

Изложбата предлага майсторско съчетание на разнообразни стилове и настроения в най-добрите традиции на българското комикс изкуство, което намира достойно и амбициозно продължение с албумите „Над дъгата“. Темите на самобитните нови истории са исторически, приключенски и фантастични. Макар да залагат на съвременни похвати и да се отличават с модерно звучене, комиксите правят елегантен реверанс към класическите образци, познати на любознателния български читател. Те мигновено грабват вниманието и ловко си играят с въображението, разчитайки на изумителни изображения, необикновени герои и вълнуващи сюжети, които изкусно и неочаквано преливат от въздействащ драматизъм в жизнерадостна комедия и стилна ирония.

Откриване на изложбата със специалното участие на всички творци, работили по албума и среща с почитателите на българския комикс, е планирано за 18:00 часа на 8 юни.