- | СБХ, Шипка 6
Галерия (6)

Пътуваща изложба на „Колеж арте“, Бризилия

„Колеж Арте“ е организатор на „Международен цикъл за бразилско изкуство“ и тази година е двадесетото му издание. Днес  той е значимо културно движение в страната и представя художници, галерии и изкуствоведи от 35 града от 16 бразилски щата, като селекцията е направена от кураторския съвет и културните секретариати на участващите щати и общини.

 Досега изложбата е пропътувала хиляди километри по света. Деветнайсетте й издания за показани в с голям успех в Австрия, Англия, Аржентина, Германия, Гърция, Доминиканска република, Испания, Италия, Китай, Полша, Португалия, Словакия, Тайланд, Тринидад и Тобаго,  Тунис, Унгария, Франция, Холандия, Чехия и Чили.

„Разчитаме на подкрепата на различни институции – посолствата на Бразилия в съответната държава домакин,е домакини, от Министерството на външните работи, Министерството на културата и от Държавните и общинските секретариати за култура и туризъм. Закриването винаги се провежда в големи национални музеи като МАСП (Музей на изкуството на Сау Паулу) в Сау Пауло, МАП (Музей на изкуството на Пампуля) в Бело Оризонте, НМИИ (Национален музей на изящните изкуства) в Рио де Жанейро, Музей Инима де Паула – Минас Жерайс, Музей на изкуството на Лондрина – Парана,  Музей на изкуството CESUMAR - Парана.“