- | София прес
Галерия (3)

Лендарт от едноименния пленер

Изложбата представя документални произведения, отразяващи третия международен пленер за лендарт „Между пясък и пяна. Преформулиране“, проведен между 10 и 16 септември 2022 в Творчески дом „Китен“ на СУ „Св. Климент Охридски“. Пленерът е важна част от проекта „АРТелие“, който този сезон бе в рамките на „Еко – арт“, проект на проф. Лаура Димитрова. В изложбата участват преподаватели и докторанти от катедра „Взуални изкуства“, Факултет по науки за образованието и изкуствата в СУ „Св. Климент Охридски“:

Третото издание на лендарт пленера е с фокус върху „другия“, върху

различния поглед към художници, към визуални похвати или позната философия,

към митове и митологеми, приказки и злободневни събития... Представените примери в повечето случаи са части, детайли или първоначалната отправна точка към завършените работи на участниците. И в това издание на лендарта суровият материал служи за изкристализирането на идеята и реализиране на окончателното произведение, защото (ще перифразираме Ружа Маринска) това не е просто продължение на личния творчески път, а овладяване на нови пластични територии.

Пресинфо


+++

Участници

Бисера Вълева, Венцислава Стоянова, Красимира Дренска, Цвета Петрова, Любен Кулелиев, Николета Иванова-Стоймирова, Десислава Александрова, Даниела Тенева, Ваня Вълковa, Марина Александрова

Гост: Ана Милованович от Белградския университет, Република Сърбия