- | СБХ, Шипка 6
Галерия (6)

FIDEM

Световната федерация по медално изкуство ще организира своя 33 пореден Конгрес  в  Гранд Хотел София в периода 02-06 септември  2014. Събитието е под патронажа на г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на София.

Една от изложбите, които ще бъдат открити в рамките на конгреса е „Медална скулптура”, която ще се състои от 2 до 15 септември в галерията на СБХ на ул. „Шипка” 6. Ще бъдат представени последните творби на български и чужди автори, работещи в областта на медалната скулптура.

 

  • За Световната федерация по медално изкуство - FIDEM

FIDEM е международната организация на медалното изкуство с членове от 43 страни от цял свят. Членовете на  FIDEM са скулптури, колекционери на медали, историции ценители на изкуството, както и музеи, художествени галерии, частни компании инационални организаци. FIDEM насърчава медалното изкуство по целия свят в продължение на над 70 години, чрез организиране на конгреси, изложби, художествени конкурси, а също и чрез публикуване насписание Médailles след всеки конгрес.

  • За Конгреса

Уважавани творци и учени от цял свят ще участват в Конгреса, което предоставя възможност за обмен на ценна информация и богат опит. Художници от всички страни ще представят своите постижения през последните две години.За повече информация можете да посетите сайта на конгреса: www.sofiafidem2014.com

  • Организационен комитет

Председател на Организациония комитет на Световната федерация по медално изкуство е проф. Богомил Николов, професор в специалност „Медали“ в Националната художествена академия, София. Той е носител на престижни награди за медално изкуство, а негови произведения са представени в галерии, музеи и частни колекции от цял свят, сред които Британския музей, музея „Виктория и Албърт“, Музея за изящни изкуства „Пушкин“ и много други. Проф. Богомил Николов е и основател на студио за Медални скулптури в Националната художествена академия.

За повече информация: http://sofiafidem2014.com/