- | СБХ, Шипка 6
Галерия (7)

випуск 2023 година

14 галерии и пространства за култура и изкуство в София и Бургас стават домакин на годишните изложби на дипломираните студенти от Националната художествена академия.

+++

Проект „Изложби на дипломираните от НХА“ е част от Календара на културните събития на Столична община и се осъществява с подкрепата на Първа инвестиционна банка (Fibank)


+++

Партньори: Столична община, „Топлоцентрала“ – регионален център за съвременни изкуства, Регионален исторически музей – София, Съюз на българските художници, Сатиричен театър „Алеко Константинов“, Национална гимназия за приложни изкуства „Свети Лука“, Галерия ONE, Галерия ИНТРО, Арт център БАНКЯ, УниКредит Студио – пространство за съвременно изкуство.


+++

В различните галерийни и културни пространства в София и Бургас произведенията на дипломираните бакалаври и магистри от всички специалности на Националната художествена академия може да се разглеждат от 14 юни до 30 юли 2023 г.
Вече 127 години НХА активно участва в развитието на българската художествена култура и образование, като нейният основен приоритет неизменно е формирането на професионални художници в различните области на изящните и приложните изкуства, дизайна, изкуствознанието и реставрацията. 
Изложбеното представяне на младите артисти и специалностите в НХА в разнообразни зони за изкуство и култура е възможност всеки един от творческите проекти да се разгърне и представи адекватно пред различните публики. Това е и начин, по който НХА разкрива ролята на обучението по изобразително изкуство и неговото многообразие, възможностите и потенциала, който специалностите в Академията генерират към всички сфери на обществения живот.

+++

Галерията към СБХ на ул. „Шипка“ 6 е пространството за изложбите на дипломираните бакалаври и магистри от специалностите „Дизайн за детската среда“, „Резба“ и „Метал“.

+++

Повече за програмата и местата на изложбите тук: