- | СБХ, Шипка 6
Галерия (11)

Пластика, кожа

Камен Райчев показва последните си произведения пред софийската публика. Любителите на изкуството ще имат рядката възможност да се насладят на творбите на този автор, който рядко прави изложби у нас поради сложността на техниката, която използва.

Ще бъдат показани характерните за него  пластики от кожа - техника, към която твърде малко художници се осмеляват да посегнат. Използвайки този труден за работа материал като основно изразно средство, той създава истински пластики и релефи, дори пана, които въздействат повече като картини или скулптури, отколкото като произведения на приложното изкуство. 


+++

Повече за автора

Камен Райчев е роден 1944 г в град Варна.

През 1974 завършва факултета за приложни изкуства на Художествената академия в София при проф. Асен Василев.

Камен Райчев работи в областта на художествената обработка на кожата. Бил е член на управителния съвет на СБХ и Творчесикя фонд, секретар на декоративно-приложна секция на СБХ. Председател на дружество УНИКАТ. От 1975 г. участва в много национални и общи изложби на приложното изкуство. Освен в България, негови произведения са показвани на представителни изложби Испания, Великобритания, Австрия, Холандия, Гърция, САЩ, Кувейт, Чехословакия, Франция, Германия, Сицилия и други страни. Организирал е свои самостоятелни изложби в София, Виена, Александрополис, Бон, Истанбул, Палма де Майорка, Чикаго и Берлин. Негови произведения се съхраняват в много частни колекции, различни обществени организации и музеи в България и чужбина.