- | София прес
Галерия (5)

Изложбата на Даниела Максимова Попова включва творби от различни периоди в нейната кариера и представя живопис, гвашове и литографии. Множество от произведенията са от личния архив на художничката и нейното семейството и до момента не са били излагани публично.

За събитието е издадена и биографична книга-албум с творчеството на Даниела Максимова-Попова, която ще бъде представена по време на вернисажа.

„Надявам се тази изложба да докосне всички ценители на изкуството и творбите в нея да вдъхновяват и насърчават младите артисти, които също така страстно и непреклонно да развиват своите таланти и да ги споделят със света“, споделя синът на художничката, Максим Попов.

Даниела Максимова-Попова почина на 5 ноември 2017 в София.


Повече за авторката

Даниела Максимова Максимова-Попова е родена през 1964 в Русе. Тя започва да рисува в ранно детство и следва своята страст към изкуството през целия си живот. През 1983 г. Даниела завършва художествена гимназия „Илия Петров” в София и през 1992 г. завършва Националната художествена академия в София. Завършва специалност „Графика", но през по голямата част от кариерата си използва живописни техники, като периодично се завръща към първата си любов, графиката. Картини на Даниела са притежание на Националната галерия, Българския център за изкуство в Ню Йорк и частни колекции в София, Русе, Виена и Франция.