- | Извън СБХ
Галерия (6)

Ивановден в галерия „Арте“

галерия „Арте“, София
откриване: 9 януари 2024, 18:00 часа

По традиция неспокойният дух на родния плакат и графика – проф. Иван Газдов, чества имения си ден в галерия „Арте“. И за да е ясна от самото начало целта му – да извади потъналите гемии на публиката и да ѝ повдигне настроението, е нарекъл изложбата си „Двойно настроение“. Двойно е, защото се създава от срещата на празника с изкуството и напомня, че те взаимно си принадлежат. Ако в един празник няма изкуство, той си остава битов разгул, ако в едно изкуство няма празник, то се превръща в назидателна проповед.
И Иван Газдов –

майстор на остроумията, препратките и парадоксите,

отново кани на своето изкуство-празник, което, докато те забавлява и развлича, те разхожда по границата между позата и автентичността, еротиката и преходността, въображението и очевидността, азът и другостта…

Иван Газдов / Големите графикатури

За да те убеди, че нищо не си заслужава да взимаш съвсем насериозно, дори класиците, а най-малко самия себе си. И го демонстрира на собствен гръб с 12 автопортрета и 12 графикатури (кавър версии на предишни кавър версии), също отдавна станали съставни части от неговия автопортрет с молив в ръка.

Георги Лозанов, януари 2024

+++

Адрес
галерия „Арте“, София
ул. „Бузлуджа“ 31
Точната локация можете да видите

тук