- | София прес

Изложба живопис на Игната Василева

Според авторката Игната Василева „градината е уникално място, спомен за първия ни дом. Ето защо Моята Градина съществува само в моите мисли. Създадена е от многото градини, които обичам и  рисувам.

Тук, птиците и слънцето са задължителни. Ароматите, светлината и сянката, ленивият или бурен вятър. Дъждът, който ръми или се излива като порой, ...облаци, жужащи пчели...

Всеки път откривам или прибавям нещо ново, останало скрито в градината или мен, което преди съм подминавала ...може би! Възможно ли е един ден да се сбъдне желанието ми и аз да прекрача прага на Моята Мечтана Градина и да остана завинаги там?”

Повече за автора:

Игната Василева е автор, който в последните си търсения, се вдъхновява от средновековната литература и изкуство; изворите, от които черпи идеи и мотивация са от средновековна Западна Европа, Византия и Далечния изток.Член е на СБХ както и на Българско дружество за защита на птиците. През 1996 г. завършва Академия „Жул Паскин” в София с преподаватели  Долорес Дилова, Огнян Цеков и проф. Николай Майсторов.