- | СБХ, Шипка 6

Societe Generale Експресбанк ще връчи годишните награди на дипломанти от НХА

Програма на събитията: 

14:00 – двор на НХА – тържествена церемония за връчване на сертификати за успешно завършен курс на обучение на бакалаври и магистри – випуск 2017

18:00 часа – галерия на СБХ – откриване на изложбата на дипломираните бакалаври и връчване на годишните награди на Societe Generale Експресбанк. Изложбата продължава до 10 юли 2017. 

19:00 – двора на НХА - концерт със специалното участие на БИЙТ КЛУБ, наследник на първата в България рок група БЪНДАРАЦИТЕ

 

Повече информация:

Дипломираните бакалаври от всички специалности на НХА ще представят дипломни работи и проекти от 22 юни до 10 юли на първи и втори етаж, в галерията на СБХ. Изложбата, която се провежда ежегодно, представя нивото и резултатите от обучението в Академията. Събитието се осъществява със съдействието на дългогодишния партньор на НХА Societe Generale Експресбанк и е част от партньорската програма между двете институции. 

За поредна година Societe Generale Експресбанк ще даде награди на петима студенти от Академията за най-добри дипломни творби. Наградите се определят от специализирана комисия на НХА и представители на банката. Те поощряват най-високите студентски постижения, без ограничение по отношение на вида изкуство и използваната техника. Един от наградените дипломанти ще получи Голямата награда на Societe Generale Експресбанк в полза на колекцията на банката. 

В изложбата на дипломираните бакалаври са представени специалностите: „Живопис“, „Стенопис“, „Скулптура“, „Графика“, „Книга и печатна графика“, „Плакат и визуална комуникация“, „Резба“, „Керамика“, „Сценография“, „Текстил-изкуство и дизайн“, „Метал“, „Индустриален дизайн“, „Рекламен дизайн“, „Дизайн на порцелан и стъкло“, „Дизайн за детската среда“ и „Мода“.

 

Тази година в деня на откриването на изложбата ще се проведе тържествена церемония за връчване на сертификати за успешно завършен курс на обучение на бакалаври и магистри – випуск 2017. Церемонията ще се проведе на 22 юни, четвъртък от 14:00 часа в двора на НХА. 

 

От 19:00 ч. в същия ден в двора на НХА Студентският съвет организира концерт със специалното участие на Бийт Клуб, наследник на първата в България рок група БЪНДАРАЦИТЕ.

 

Диди Спасова, експерт връзки с обществеността, Национална художествена академия

0882 51 51 14, d.spasova@nha.bg, pr@nha-bg.org