- |
Галерия (7)

Изложба на Еслица Попова

откриване - 1 септември, вторник, 18:00

Изложбата "Флукс3" е работа на застинала в Нисово мигрантка. Тя е резултат от ходенето ми в различни посоки по глобуса, минаването по мостове и пътища и сблъскването с огради. Портретите в изложбата са на хора, срещнати по пътя, видеата са размисли и спомени = фундамента на пътуването. Някои работи произлизат от срещи в литературата, други – от моята реалност. Технически изложбата се състои от рисунки, обекти и видео.

Работата „Ограда“ е следствие на разходката ми с колело край змейоподобната инсталация за здраво пазене на южната граница на Европа. Широтата на хълмистия пейзаж балансира размаха на нашата глупост. Човешкото произведение "ограда" е дълго, лъскаво и не е част от пейзажа. То е поредно доказателство за безпомощност. Тази ограда никого не спира, само къса кадифените бляскави крилца на случайно минаващи непредпазливи пеперуди.

Всички работи в изложбата са обединени от мисълта за отвън и отвътре, наше и чуждо. Задават въпроса ЗАЩО?

Еслица Попова: Изложбата се осъществява с подкрепата на галерия "Аросита", "Арена Медиа" и майка ми Таня Попова, авторка на спиралите.

май 2016 - септември 2020, южната периферия на EU

...

Еслица Попова е родена през 1965 в Русе. Завършва живопис в Националната художествена академия в София, после живее на Карибския остров Сен Мартен. Работи с различни жанрове и езици. Сега живее в село Нисово, каньона на река Русенски Лом. Рисува с моливи, масла и пастели, шие, реже хартии и прави скици на анимация.