- | СБХ, Шипка 6
Галерия (9)

Изложба на Любен Костов

Откриванe – 10 юли 2012, 17.30 часа

Любен Костов, едно от големите и значими имена от зората на българското неконвенционално изкуство, представя поредната си самостоятелна изложба на 3-тия етаж в галерията на СБХ на ул. „Шипка” 6.

Изложбата е събрала произведения от различни периоди – като започнем от станалите традиционни и емблематични за неговото творчество дървени машини и стигнем до последните му работи – маските. Част от тях публиката имаше възможността да види преди няколко месеца в галерия „Аросита”, в рамките на самостоятелната му изложба „Убежища”, приключила с голям успех за автора. В настоящата изложба Любен Костов представя не само дървени маски, но и метални, което доказва още веднъж експериментаторския му дух в областта на различните материали и изразни форми.

+++

За автора

Любен Костов е роден на 22 септември 1952 в град Плевен. През 1989 завършва Великотърновския университет „Св.Св. Кирил и Методий”, специалност „Стенопис”, Факултет за изобразителни изкуства, в класа на доц. Никола Гелов.  Той е един от учредителите и председател на секция „13” към СБХ.