- | Извън СБХ
Галерия (3)

Каним Ви на благотворителна изложба живопис на художника Георги Савов - Гофи за събиране на средства за подпомагане след прекаран тежък инсулт. Средствата ще бъдат ползвани за медицински грижи и рехабилитация.

Изложбата ще се състои в ателието на Biliana Jewellery - Цариградско шосе 5А – вътрешен двор, партер, от 25 – 29 Октомври (вторник -събота) – 11 - 18.30 ч. 
Изложбата ще се бъде с творби на цялото ни семейство - Георги Савов, Юлия Филипова и Биляна Савова.
Всеки помогнал ще получи сертификат.

Георги Савов е моят баща и известен български график. За мен той е истински творец – винаги когато се чуем, той казва - рисувам. Истинския художник живее, събужда се и диша с рисуването си, то е най-важната част от същността му. Освен че винаги ме е подкрепял, откакто го помня, той винаги е помагал и търсил помощ за приятели и колеги. Сега той има нужда от помощ и се обръщам към всички приятели и ценители на изкуството.

Георги Савов (Гофи) е български художник график и педагог.

Завършил Художествената Академия в София.

Има участия във всички представителни изложби на българска графика у нас и в чужбина. Самостоятелни изложби е правил в София и Братислава. 
Негови творби са притежание на НХГ, СГХГ, колекция "Жорж Екли" - Париж и на частни колекции в България, Словакия, Франция, Швейцария, Япония. 
От 1983 г. – 2014 г преподава по графика в Националното училище за изящни изкуства "Илия Петров" в София.

също така средства може да дарите и на банкова сметка 
IBAN: BG97STSA93000003933537 
BIC: STSABGSF
Биляна Георгиева Савова
банка ДСК

Благодарим на всички отзовали се!