News

 • image

  Димитър Влаев (1938 – 2021)

  Димитър Влаев е роден в Пазарджик. Завършва Художествената академия. Автор е на стотици илюстрации към научни издания на БАН. Специализира в областта през 1960-те години, когато се заема с илюстрирането на „Флора на Народна Република България“. Негови илюстрации са публикувани в издания, посветени най-вече на ботаниката – „Атлас на лечебните растения в България“, „Гъбите в България“, „Ядливи и отровни гъби в България“ и много други. В последните години участва в изложбите на Дружеството на анималисти, флористи и научни илюстратори (ДАФНИ), които представят творбите на майстори в научните илюстрации, анималисти и флористи.

 • image

  Напусна ни Стефан Лазаров (1948 – 2022)

  Стефан Лазаров е професор по рисуване във Великотърновския университет, отдаден на професията и своите студенти.Стефан Лазаров е професор по рисуване във Великотърновския университет, отдаден на професията и своите студенти. 

 • image

  Сашо Костов (1954 – 2021)

  Сашо Костов е роден в Белоградчик. Творческият му път започва в Русе, живее и твори в София. Той е един от значимите художници на съвременния български модернизъм.

 • image

  Димитър Анастасов (1958 – 2021)

  Димитър Анастасов е роден в Плевен. Завършва Художествената гимназия в Казанлък през 1977.

 • image

  Борислав Янев (1986 – 2021)

  Борислав Янев е роден в София. Завършил е последователно Профилираната гимназия за изобразителни изкуства „Проф. Н. Райнов“ в София, Националната художествена академия – скулптура (бакалавър), живопис (магистър) и други.

 • image

  Борислав Домусчиев (1956 – 2021)

  Борислав Домусчиев е роден в София. Завършва Националната художествена академия, специалност „Живопис“, при проф. Найден Петков.