Новини

 • image

  Филм за Камен Попов (1947 – 2015)

  На 9 март от 22.30 часа по БНТ Свят ще бъде излъчен филма "Неносталгично - Камен Попов".

 • image

  Изложба на секция „Керамика“

  През месец септември 2015 г. ще се проведе изложбата на секция „Керамика” – „Различен поглед към керамичното изкуство”. В изложбата могат да участват и художници, които не са членове на СБХ. 

 • image

  Обща изложба на СБХ

  Съюзът на българските художници организира обща изложба, в която могат да участват художници, членове на СБХ от всички секции, които са заплатили членски внос.

 • image

  Изложба текстил на тема „Светлина“

  Изложбата се организира от секция „Текстил” в СБХ и е отворена за всички колеги, които биха използвали в работите си текстила като елемент или някоя от текстилните техники.

 • image

  Благотворителна изложба

  От 27 до 31 март 2015 г. в галерията на СБХ на ул. „Шипка“ 6, ІІІ етаж, ще се проведе благотворителна изложба, която се организира по идея и с участието на Роза Енгибарова. Средствата, които ще бъдат събрани от продажбата на творбите, са предназначени за деца, болни от церебрална парализа и епилепсия.

 • image

  Националната награда Владимир Димитров – Майстора за 2015 година

  Годишната национална награда за живопис „Владимир Димитров – Майстора” бeше връчена на официална церемония в деня на рождението на Майстора – 1 февруари.

 • image

  Изложба на „Секция 13“

  Творби за изложбата на "Секция 13" се приемат на 12 март, на 3-тия етаж в галерията на ул. „Шипка” 6 от 10 до 17 часа. Изложбата е отворена за всички членове на секцията, като творбите им няма да се журират. Творбите на външните участници ще подлежат на селекция!

 • image

  Връчване на годишна национална награда за живопис на името на Владимир Димитров – Майстора

  Годишната национална награда за живопис на името на Владимир Димитров-Майстора ще бъде връчена на официална церемония в деня на рождението на Майстора - 1 февруари, от 11,00 ч., в  Художествена галерия „Владимир Димитров-Майстора” в град Кюстендил.

   

 • image

  Отворено писмо по повод случая със скулптурите на Любомир Далчев в Русе

  Възникналият преди няколко дни прецедент с четирифигурната композиция на големия български скулптор Любомир Далчев предизвиква тревогата на цялата колегия от художници в България.