Съюзът на българските художници организира пленер по живопис в село Боженци, Габровска област.

Пленерът няма тематична или жанрова насоченост.

+++

Важни дати

Пленерът ще се проведе от 23 до 30 септември 2024 в творческата база на СБХ в село Боженци.

+++

Условия

 • В пленера участват до 8 творци – редовни членове на СБХ. На участниците се осигуряват нощувки (по двама в стая) и изхранване (закуска, обяд и вечеря) по време на пленера, както и материали по избор:
  - 2 броя платна 60/80 см, маслени бои, четки, разредител, лак или
  - 2 броя платна 60/80 см, акрилни бои, четки, разредител, лак или
  - комплект акварелни бои, 5 листа хартия 300 грама, 50/70 см.
 • Транспортните разходи до и от село Боженци са за сметка на участниците.
  Всеки участник предоставя по една творба за фонда на СБХ, избрана от организаторите.
 • С творбите от пленера ще бъде организирана изложба в изложбено пространство или на ул. „Шипка“ 6 или в галерия-книжарница „София прес“.
 • Кандидатите за участие в пленера изпращат заявление, творческа биография и портфолио във формат jpeg на имейл адрес: info@sbh.bg.
 • Кандидатури се приемат само по електронен път. Крайният срок за получаване на документите е: 26 август 2024. Кандидатури, получени след този срок няма да се разглеждат.
 • Жури, избрано от Изпълнителното бюро на СБХ, избира кандидатите на база на получени документи за кандидатстване, творчески изяви и активност. Решението на журито е окончателно и не подлежи на обсъждане. Избраните участници ще бъдат уведомени по електронната поща или по телефона в срок до 11 септември 2024. Те трябва да потвърдят участието си в пленера до 17 септември 2024. След тази дата мястото на непотвърдил автор се заема от първия в списъка с резерви.
 • Участниците в пленера работят само на определените за това места. Те подписват декларация – съгласие за материална отговорност при нанесени щети.

+++

Телефони за допълнителна информация: 0879 149 562; 0879 313 268 и 0879 313 269.