Бюлетин типове
Иво Бистрички / без заглавие (детайл)

„Далече“ – изложба на Иво Бистрички

Изложбата „Далече“ представя нови творби на Иво Бистрички. Пейзажите са далеч от романтичната представа за маринистичен жанр. Студени цветови полета, ниски хоризонти и геометрични бетонни платформи, дребни цветни акценти под формата на кораби в далечината.
image

Животът е песен. Изложба на Алла Георгиева

„Животът е песен“ е лично преживян разказ за един труден етап от живота на Алла Георгиева. Емоционално въздействащ, болезнено искрен и откровен, много по-лиричен от досегашните проекти на художничката.
Спорът за реалността 2 / от изложбата

Спорът за реалността 2

Изложбата представя млади български художници, работещи в областта на съвременната живопис и скулптура, интерпретират различните реалности, които днес имат потенциал да легитимират един или друг модел на художествена репрезентация.
Интериор от XIII Обща художествена изложба, 1940

Началото. Галерията на улица „Раковски“ 125

Неоспорим факт е устойчивостта на галерия „Раковски“ 125 като институция. Независимо от историческите превратности, тя никога не променя първоначалното си предназначение, заявено в нормативните документи на СДХБ и Комитета на фонд „Изложбено помещение“ още при проектирането ѝ. Изложбеният салон на ул. „Раковски“ 125 е най-дълго съществуващата галерия в България.
Яна Костадинова / От изложбата

„По следите на вярата“. Изложба на Яна Костадинова

С картините си Яна ни води по следите на своите духовни предчувствия, води ни по местата, където е откривала знаците на своите интуитивни прониквания в задграничното. В тази „топография на свещеното“ тя намира причините да бъде художник.